اخبار سینما و اکران

عجایب سال 99 تمامی ندارد. آن از بهارش که تا نیمه‌های خرداد با باران‌های گاه‌وبیگاهش دلبری می‌کرد و این هم از پاییز که زودتر از همیشه از راه رسیده است. میانه‌های شهریور است و همه جای بوی پاییز می‌دهد، صدای ترانه “همکلاسی سلام” در گوش می‌پیچد و پاییز از راه نرسیده، حال و هوایش را ارزانی‌مان کرده است.
در همین روزهای نیمه پاییزی نیمه تابستانی،سینماهای آمریکا، با اکران آخرین فیلم کریستوفر نولان کار خود را آغاز کردند. در حاشیه همین اکران هم بود که برخی از سینماداران به فیلم‌هایی که برای شروع اکران در سینماهای ایران انتخاب‌شده بودند انتقاد کردند. اگر خوب، بد، جلف، یکی از مهم‌ترین کمدی‌های سال و شنای پروانه، فیلم پرافتخار جشنواره فجر، نتوانند مخاطبان را به سینما بکشانند، بعید است که نولان هم در ایران بخت بهتری پیدا می‌کرد.
به‌هرحال، بی‌حسی موضعی که در جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با استقبال خوبی روبرو شده بود و برخی آن را با اسب حیوان نجیبی است ساخته عبدالرضا کاهانی مقایسه کرده بودند، از بیست‌وشش شهریورماه اکرانش را آغاز می‌کند. روزهای نارنجی با بازی هدیه تهرانی و علی مصفا، بعد از چند موفقیت جهانی هم در همین تاریخ روانه پرده می‌شود. هم‌زمان با هفته دفاع مقدس هم آبادان، یازده 60 اکرانش را آغاز خواهد کرد.
در همین روزها، نماینده‌های سینمای ایران در جشنواره ونیز 2020، نمایش داده شدند. خورشید با ستاره‌های نوجوانش و البته بدون روح‌الله زمانی که به دلیل تست مثبت کرونا از همراهی عوامل فیلم بازماند، حسابی درخشید و برخی از منتقدان آن را شایسته شیر طلایی ونیز دانستند. جنایت بی‌دقت شهرام مکری هم در بخش افق‌ها به نمایش درآمد و برداشت مکری از واقعه سینما رکس آبادان و خلاقیت همیشگی این فیلم‌ساز، بسیاری را به تحسین واداشت. در حاشیه جشنواره ونیز، شهرام مکری و مجید مجیدی از فرصت استفاده کردند و درباره تحریم‌های ضد ایرانی، ازجمله تحریم دارو سخن گفتند.

حاشیه های سینمای ایران در هفته ای که گذشت – هفته دوم شهریور

 خط فرضی

کمی آن‌سوتر هم خط فرضی اولین ساخته سینمایی فرنوش صمدی به فستیوال لندن 2020 راه یافت. اینجا هم الهام اصغری در جریان ساخت مستند شناگر به کارگردانی طهورا ابوالقاسمی سومین رکورد گینس خودش را ثبت کرد. از دنیای مستندها گفتیم، بد نیست اشاره‌ای هم پروژه جدید رضا درمیشیان داشته باشیم. او که به‌تازگی برای مجبوریم موفق به دریافت پروانه نمایش شده است، قصد دارد مستندی از زندگی فرهاد مهراد بسازد.
شورای پروانه ساخت هم روزهای پرکاری را گذراند. فریدون جیرانی برای می‌خواهم سالم زندگی کنم، مانی حقیقی برای تفریق، بهرام عظیمی برای پسری با ابروهای ضخیم و سیاوش اسعدی برای مستوفی پروانه ساخت گرفتند. در این میان، یوسف حاتمی کیا هم برای اسکورت پروانه ساخت گرفت تا تیم بادیگارد پدرش را تکمیل کند. پروانه نمایش تی تی آخرین ساخته آیدا پناهنده هم صادر شد و این فیلم به‌صف اکران پیوست.
درنهایت، در آستانه روز ملی سینما، تلاش‌ها برای برگزاری نمادین بزرگداشت سینما قوت گرفته است. به گفته رئیس انجمن عالی هنرها و فنون سینمایی، جشن خانه سینما به صورتی محدود برگزار خواهد شد و تقدیرهایی به عمل خواهد آمد تا این رویداد از تقویم سال 99 حذف نشود. بلیت سینماها هم روز بیست و یکم شهریور به‌مثابه سال‌های گذشته نیم‌بها خواهد بود.

اخبار شبکه نمایش خانگی

جنجال‌های مالکیت شبکه نمایش خانگی تمامی ندارد. بعدازآنکه خبر رسید بیست‌وشش نماینده مجلس، طرحی را برای انتقال مالکیت شبکه نمایش خانگی به صداوسیما ارائه داده‌اند، وزارت ارشاد با ارسال نامه‌ای خطاب به معاون پارلمانی رئیس‌جمهور، مخالفت خود را با این طرح اعلام کرد. از سوی دیگر، تاکنون بیست‌وشش صنف سینمایی، ازجمله انجمن صنفی منتقدان، انجمن گویندگان و انجمن صنفی مؤسسات پخش فیلم با انتشار بیانیه‌ای مخالفت خود را با واگذاری شبکه نمایش خانگی به صداوسیما و نظارت ساترا بر محتوای این شبکه اعلام کردند.
بااین‌حال، وضعیت شبکه نمایش خانگی همچنان در هاله‌ای از ابهام است. هاله که نه بهتر است بگوییم ابرهای فشرده و خشمگین. در همین حال، عادل فردوسی پور برای برنامه‌ای که گفته می‌شود 99 نام دارد از وزارت ارشاد مجوز گرفته است و این مجوز دست او را برای ساخت 15 قسمت نوددقیقه‌ای باز می‌گذارد.

عادل فردوسی پور

گرچه به نظر نمی‌رسد که صداوسیما روی خوشی به این برنامه نشان دهد، اما گفته می‌شود که برنامه‌های که زنده پخش نمی‌شوند، نیازی به مجوز ساترا ندارند. این در حالی است که تهیه‌کننده هم رفیق از الزام مجوز ساترا برای پخش این برنامه از وی‌ا ودی‌ها گفته بود. خلاصه آنکه اوضاع بس آشفته است.
ماجراهای آقازاده هم تمامی ندارد. بعد از ماجرای آش و شکلات، آقازاده با قسمت قبلی رکورد بازدید آنلاین را که قبلاً از آن هم گناه بود شکست. حامد عنقا هم در دفاع از سکانس جنجالی این سریال، کنایه‌ای به سریال دل زد و در یک جمله خلاصه‌ای مفید از این سریال ارائه داد:” کدام‌یک از عشاق یک دختر، شب عروسی‌اش به او تجاوز کرده‌اند؟” زیبا نیست؟!
از این ماجراهای غیر صداوسیمایی که بگذریم می‌رسیم به مجموعه مارال که حسن معجونی را برای ایفای نقش ناصرالدین‌شاه قاجار برگزیده است. این در حالی است که بهرام رادان هم قرار است در مجموعه جیران همین نقش را ایفا کند. باز جای شکرش باقی است که شاه قاجار، قبل از آنکه برای صرف آش و شکلات به اندرونی برود، راهکاری بلندمدت‌تر اندیشیده بوده است.

اخبار هنرمندان و حاشیه‌ها

مهناز افشار در توییتی درباره اکران آنلاین گیلدا، از آخرین حضورش در سینمای ایران خبر داد. اما این توییت در مقابل توییت علی احمدنیا درباره محمدرضا فروتن، اهمیت چندانی ندارد. بعدازآنکه ظرف چند ساعت، خبر تغییر جنسیت محمدرضا فروتن درفضای مجازی وایرال و نام سحر برایش برگزیده شد وعده‌ای ردپای سحر را در آثار قبلی فروتن پی می‌گرفتند وعده‌ای دیگر به صفحه او می‌پیوستند. چند ساعت بعد محمدرضا فروتن و وکیلش این شایعه را تکذیب کردند. حالا از آقای فروتن انکار، از علی احمدنیا اصرار!

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.