اخبار سینما و اکران

هفته گذشته سینمای ایران روزهای آرام و بی‌سروصدایی را گذراند. خبر خوب این است که گویا ویروس کرونا هوشمند شده است و تا قبل از ساعت 6 بعدازظهر به استراحت مشغول است و بعدازاین تایم به میان مردم می‌رود و قربانی می‌گیرد. بااین‌حال خبر بازگشایی سینماها چندان به مذاق سینماداران خوش نیامد. علی سرتیپی که مدیریت سالن‌های سینمایی پردیس کوروش، ایران مال، هروی، گالریا و شکوفه را در اختیار دارد، این زمان‌بندی را شوخی دانست و گفت با این اوضاع ترجیح می‌دهد سینماهایش بسته بمانند. امیر پدرام علیزاده، مالک پردیس سینمایی شهرک هم با انتقاد از این تصمیم عنوان کرد با این شرایط فقط تا نوروز 1400 می‌تواند سینما را باز نگه دارد و بعدازآن باید این مجموعه را به رستوران تبدیل کند. در حالیکه علی‌رغم همه هشدارها مبنی بر تعطیلی حداقل دوهفته‌ای تهران، رستوران و کافه‌ها باز هستند، تعطیلی سینماها معلوم نیست چه تأثیری در کنترل ویروس کرونا دارند.
جالب‌تر آنکه پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی باقوت به فیلم‌برداری خود ادامه می‌دهند. شیوع این بیماری بین هنرمندان هم به نظر نمی‌رسد چندان مهم باشد. محسن تنابنده و سینا مهراد، آخرین هنرمندانی هستند که مبتلا شده‌اند و مطمئناً با این اوضاع‌واحوال آخرین هم نخواهند بود. بیماری تنابنده، منجر به تعطیلی موقت پروژه روزی روزگاری آبادان، اولین ساخته حمیدرضا آذرنگ شد و حالا معلوم نیست که با اصراری که برای برگزاری جشنواره فجر وجود دارد و با حساب توقف یا کلید نخوردن بیشتر پروژه‌های سینمایی، جشنواره فجر دقیقاً قرار است میزبان چه آثاری باشد.
در حالیکه بازیگرانی چون لاله اسکندری و مهران احمدی نسبت به ادامه تصویربرداری پروژه‌های تلویزیونی با دستور وزیر بهداشت اعتراض کرده‌اند، بازیگرانی چون امین زندگانی هم کار در این دوران را زکات روزهای رونق می‌داند. انتقال ویروس به دیگرانی که روزهای رونقی هم نداشته‌اند یا کادر درمانی که نفسشان بریده است اما دقیقاً چه حکمی دارد، معلوم نیست.

حاشیه های سینمای ایران در هفته ای که گذشت – هفته دوم آبان

خورشید

باری، در همین روزها که ایرانیان بیش از خود آمریکایی‌ها پیگیر انتخابات ریاست‌جمهوری‌شان بودند، خورشید ساخته مجید مجیدی به‌عنوان نماینده ایران برای معرفی به اسکار انتخاب شد. خورشید در حالی انتخاب شد که امسال سینمای ایران شانس مهم دیگری نداشت و رقبای این فیلم یعنی دشت خاموش ساخته احمد بهرامی، جنایت بی‌دقت ساخته شهرام مکری و شیطان وجود ندارد ساخته محمد رسول‌اف هم اصلاً بررسی نشدند.
این روزها البته اخبار جشنواره توکیو 2020 کمی هیجان‌انگیزتر است و دورنمای بهتری از سینمای ایران در سال آینده ترسیم می‌کند. مجبوریم آخرین فیلم رضا درمیشیان در این جشنواره با استقبال منتقدان روبرو شد و تی­تی ساخته آیدا پناهنده با بازی الناز شاکردوست هم یکی از فیلمهای مهم سینمای ایران در این رویداد است.
شکار شکارچی که به‌تازگی به تک‌تیرانداز تغییر نام داده است هم می‌تواند یکی از پروژه‌های هیجان‌انگیز سال آینده سینمای ایران باشد. این فیلم که علی غفاری کارگردانی آن را بر عهده دارد، بخشی از زندگی عبدالرسول زرین، تک‌تیرانداز ایرانی در جنگ تحمیلی را به تصویر درمی‌آورد. گفته می‌شود که تک‌تیرانداز با آثار مشابه خارجی مثل تک‌تیرانداز آمریکایی تفاوت اساسی دارد و بر وجهه عرفانی این قهرمان ایرانی در تک‌تیرانداز تأکید بیشتری صورت گرفته است. کامبیز دیرباز ایفاگر نقش اصلی این فیلم خواهد بود و تاکنون فیلم‌برداری این پروژه به نیمه رسیده است.
ارسلان امیری هم که با نگارش فیلم‌نامه آثار آیدا پناهنده ازجمله ناهید و همکاری با منیر قیدی در ویلایی‌ها تاکنون چند بار نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم‌نامه از جشنواره فجر شده است، در اولین تجربه کارگردانی‌اش، فیلم‌برداری زاوالا را به پایان رساند. این اثر که طرح و فیلم‌نامه آن برنده جایزه حمایت خانه فیلم کره جنوبی شده است، با بازیگرانی ازجمله نوید پورفرج، هدی زین‌العابدین و پوریا رحیمی سام، در کردستان و همدان فیلم‌برداری شده است.

اخبار تلویزیون و شبکه نمایش خانگی

پایتخت

بیماری محسن تنابنده نه‌تنها فیلم‌برداری روزی روزگاری آبادان را تعطیل کرده است که سرنوشت چند قسمت باقیمانده پایتخت و سری جدید آن را بیش از قبل در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. این روزها که  سعید آقاخانی مشغول فیلم‌برداری فصل سوم سریال محبوبش، نون.خ است، معلوم نیست که سریال محبوب دیگر تلویزیون چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد. بااینکه پایتخت همیشه یکی از برگ برنده‌های صداوسیما بوده است، اما حالا خبر می‌رسد که دستمزد بالای عوامل پایتخت فعلاً مهم‌ترین دلیلی است که خبری از ساخت فصل جدید این مجموعه نیست.
در شرایطی که بازگشت تنابنده و پایتخت به تلویزیون در آینده‌ای نزدیک بعید به نظر می‌رسد، علیرضا افخمی، از چهره‌های محبوب صداوسیما قصد دارد با دعوت نحس دوباره به سریال سازی بازگردد. او که تجربه موفقی در ساخت مجموعه‌هایی چون او یک فرشته بود، پنجمین خورشید و پنج کیلومتر تا بهشت دارد بعد از چهار سال بازهم به سراغ ساخت یک مجموعه ماورایی می‌رود.
خلاصه آنکه به نظر می‌رسد صداوسیما فعلاً راه مقابله با شبکه نمایش خانگی را در بازگرداندن چهره‌های محبوبش یافته است. رضا رشید پور، از مهم‌ترین چهره‌های تلویزیون هم قرار است با اجرای مسابقه سیم آخر که قبلاً بمب نام داشت شب‌های پنجشنبه و جمعه آنتن شبکه سه را در اختیار بگیرد.
مهران غفوریان هم بی‌شک یکی از چهره‌های محبوب تلویزیون است. ستاره سال‌های دور مجموعه‌های کمدی که با زیر آسمان شهر کارگردانی را هم تجربه کرد، حالا تصمیم دارد شبکه نمایش خانگی را تجربه کند. به گفته غفوریان سعید هوشیار در حال نگارش فیلم‌نامه این مجموعه برای دو فصل است و جالب‌تر آنکه این مجموعه قرار نیست کمدی باشد.

اخبار چهره‌ها و حاشیه‌ها

هفته گذشته با خاموش شدن آتش ماجرای ریحانه پارسا و بهنوش بختیاری و سکوت موقت سحر زکریا، سینمای ایران حاشیه چندانی نداشت. اما نصب سردیس هنرمندان در باغ هنر، انتقادات زیادی را برانگیخت. معلوم نیست ماجرای ساخت سردیس‌هایی که نه جنبه هنری دارند و نه زیبایی‌شناختی چیست و چرا اصلاً هیچ شباهتی بین این سردیس‌ها و فرد موردنظر وجود ندارد. احترام برومند، همسر مرحوم داوود رشیدی یکی از منتقدان نصب این سردیس‌ها بود، تازه به نظر می‌رسد که سردیس داوود رشیدی نسبت به باقی هنرمندان کمی بهتر ساخته‌شده و حداقل شباهتی اندک به داوود رشیدی دارد!
آخرین خبر این هفته هم مربوط به گلشیفته فراهانی است که به‌تازگی فیلم‌برداری سریال تازه‌اش را به پایان رسانده است. گلشیفته که در طی سال‌های بعد از مهاجرتش کم‌کم به ستاره‌ای جهانی تبدیل ‌شده و حسابی جایگاه خودش را تثبیت کرده است، ستاره سریال تخیلی “اپل تی وی پلاس” است و با بازیگران بزرگی چون سم نیل همکاری می‌کند.
در پایان، یادداشت این هفته را با آرزوی سلامتی برای بهمن فرمان‌آرا به پایان می‌بریم که به‌تازگی به قول خودشان “پوز کرونا را زد” و به‌زودی هم‌ساخت داستان جاوید را آغاز خواهد کرد.

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.