شاید بیراه نباشد که بگوییم هشتمین جشن خانه سینمای ایران، مهمان آخرین فیلم دوستداشتنی و قابلاحترام داریوش مهرجویی بود؛ البته که بیشک طرفداران و دوست داران فیلم «سنتوری» بههیچعنوان با این ادعا همدل نیستند.«مهمان مامان» داریوش خان مهرجویی که بر اساس داستانی از هوشنگ مرادی کرمانی (نویسنده قصههای مجید) ساختهشده بود یکی از بهترین و مهمترین فیلمهای هشتمین دوره جشن خانه سینما بود. بازیهای درخشان تکتک کاراکترهای فیلم از گلاب آدینه و حسن پورشیرازی گرفته تا نسرین مقانلو و پارسا پیروز فر، یادآور بازیهای درخشان بسیاری از کاراکترهای فیلمهای سابق مهرجویی بودند. خالق «هامون» و «پری» و «سارا» گویی همه دغدغههای فلسفی خود را کنار گذاشته بود و تصمیم گرفته بود در آستانه ورود به ده هفتاد زندگی خود در ستایش زندگی و دورهم بودن و عشق ورزیدن به زبان ساده فیلم بسازد. و البته نتیجه هم عالی و بینقص از کار درآمده بود.
کمال تبریزی با یک کمدی جنجالبرانگیز به تهیه کنندگی منوچهرمحمدی به جشن خانه سینما آمده بود. «مارمولک»، با بازی پرویز پرستویی که هنوز هم برخی از تکه کلامهایش در دیالوگهای روزمره استفاده میشود؛ فیلمی به قلم پیمان قاسمخانی و با کلی شوخی که در زمان خود عبور از خطوط قرمز محسوب میشد که شاید امروز هم همینگونه باشد. پرویز پرستویی در نقش یک روحانی قلابی، برنده جایزه بهترین بازیگر مرد شد.
بهمن قبادی با یک فیلم شاعرانه یکی از پدیدههای جشن بود: فیلم «لاکپشتها هم پرواز میکنند» جایزه بهترین کارگردانی رو برای او به ارمغان آورد. طرفداران موسیقی فیلم، مطمئناً موسیقی شاهکار این فیلم را که حسین علیزاده برای آن نوشته است را بارها و بارها جداگانه و بهعنوان یک اثر مستقل گوشدادهاند.
و البته ناگفته نماند که شهریور ۱۳۸۳ و جشن خانه سینما یک فیلم مهجور و البته بسیار دوستداشتنی را در بین کاندیدها و برندگان میدید و آن فیلم «اشک سرما» بود به کارگردانی عزیزالله حمیدنژاد، گلشیفتهفرهانی به خاطر آن شایسته دریافت جایزه بهترین بازیگر زن گردید.
با خاطره بازی برخی از فیلمهای این دوره از جشن خانه سینما با ما همراه باشید: