سال ۱۳۸۱، ششمین جشن خانه سینما یک اتفاق مهم در برداشت و آن معرفی یک هنرپیشه نوجوان زن بود که امروز به یکی از مهمترین و بافاصله بهترین بازیگر نسل خود تبدیلشده است. رسول صدر عاملی در قسمت دوم سهگانه خود ترانه علی دوستی را به سینمای ایران معرفی کرد. ترانه خوش سینمای ایران که از شهرزاد تا رعنای فروشنده را خلق کرده است…
«من ترانه پانزده سال دارم» جایزه بهترین فیلم را به خود اختصاص داد. و امروز میتوان ادعا کرد که این قسمت بهترین قسمت سهگانه صدر عاملی است.
ششمین جشن خانه سینما یک مهمان ویژه داشت که منت بر سینمای ایران گذاشته بود و دل جمعی از سینما دوستداران را برای مدتها شاد کرد. ناصر تقوایی با «کاغذ بیخط» فیلم برگزیده انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران شد. آخرین فیلم استاد تقوایی. داغ دیدن یک شاهکار دیگر از ناصر تقوایی را بر روی پرده سینما رو دلمان مانده است حواستان به ما باشد.
بهمن فرمان آرا «خانهای روی آب» را به جشن خانه سینما آورده بود، فیلمی که پر از حاشیه بود و از وزارت ارشاد تا وزارت اطلاعات را دز زمان خود درگیر فیلم کرد؛ و البته مدتی هم فیلم مورد توقیف قرار گرفت.
فریدون جیرانی در ادامه «قرمز» و «آبوآتش» این بار با فیلم شام آخر در جشن خانه سینما حضور داشت و ثریا قاسمی برای آن موفق به دریافت جایزه نقش مکمل گردید.
از فیلمهای مهم دیگر جشن حتماً باید به «زندان زنان» منیژه حکت و «ارتفاع پست» ابراهیم حاتمی کیا باید اشاره کرد.
فیلم حاتمی کیا شایسته دریافت جایزه ویژه هیئتداوران شد و فیلم حکمت جایزه بهترین فیلمنامه و جایزه بهترین بازیگر زن را به خانه برد.
با خاطره بازی برخی از فیلمهای این دوره از جشن خانه سینما با ما باشید: