اخبار سینما و اکران
در آخرین هفته آبان ماه و در روزهایی سخت کرونایی به سر میبریم. در حالیکه تعطیلیهای سراسری در چند قدمیمان قرار دارند، پروژههای سینمایی همچنان باقدرت به کار خود ادامه میدهند و انگارنهانگار که کرونایی هست. در همین زمینه، سه کام حبس آخرین ساخته سامان سالور در انتظار پروانه نمایش در سینماهایی است که فعلاً کج دار و مریز به کار خود ادامه میدهند. قاتل و وحشی ساخته حمید نعمتالله هم بعد از مدتها درگیری بر سر مالکیت آن، با طی کردن مراحل صداگذاری و آماده شدن موسیقی کریستف رضاعی ، آماده نمایش میشود.
با منتشر شدن عکسی از شیشلیک آخرین ساخته محمدحسین مهدویان با بازی رضا عطاران و پژمان جمشیدی که یکی از پروژههای مورد انتظار سال آینده سینمای ایران است،به نظر میرسد که این فیلم هم به مراحل آخر تولید رسیده است.
همچنین هفته گذشته درباره فیلم غیبت موجه و پیوستن میترا حجار به این پروژه گفتیم. طبق خبرهای منتشرشده ابوالفضل پور عرب، بعد از سالها دوری از سینما با این فیلم قرار است دوباره پرده نقرهای را تجربه کند. از دسته دختران ساخته منیر قیدی هم خبر میرسد که بعد از نیکی کریمی، حالا فرشته حسینی هم به ترکیب بازیگران این اثر اضافهشده است. بازیگری که با نقشآفرینیاش در سونامی و رفتن به چهرهای شناختهشده تبدیل شد و از آذرماه با قورباغه شبکه نمایش خانگی را هم تجربه خواهد کرد.
جالب است بدانید که در همین اوضاع سوتوکور است که وزیر ارشاد میگوید جشنواره فجر حتماً برگزار خواهد شد. به نظر میرسد که این اصرار و اعتمادبهنفس از تجربههای جهانی برگزاری جشنوارههای سینمایی در یک سال گذشته میآید. یکی از همین جشنوارهها، جشنواره توکیو 2020 است که با اکران تی تی آخرین ساخته آیدا پناهنده، الناز شاکردوست نقدهای بسیار مثبتی درباره بازیاش در این فیلم دریافت کرده است.
درنهایت اینکه مشمشه ساخته تحسینشده شاهد احمدلو در جشنوارههای خارجی از آذرماه به اکران آنلاین درمیآید. نکته جذاب مشمشه ، نقشآفرینی پوریا شکیبایی، فرزند خسرو شکیبایی است که در نقش اصلی این فیلم ظاهرشده است.

حاشیه های سینمای ایران در هفته ای که گذشت – هفته سوم آبان
اخبار تلویزیون و شبکه نمایش خانگی
بعد از حواشی قورباغه و نامه اعتراضی که هومن سیدی نوشته بود، بالاخره 24 آذر، تاریخ رسمی توزیع این مجموعه اعلام شد. از سوی دیگر، فرشته حسینی، بازیگر این مجموعه که اصالتاً افغان است، از مشکلات مادرش برای دریافت سیمکارت نوشت و وزیر محترم ارتباطات بلافاصله این موضوع را پیگیری کردند. البته فرشته حسینی تنها تبعه افغانی در ایران نیست که با چنین مشکلاتی روبروست و هیچکس هم به این سرعت به مشکلاتشان رسیدگی نمیکند.
از رنج افغانهای ساکن ایران که بگذریم میرسیم به خبر جدید درباره سلام بمبئی. قربان محمدپور، کارگردان این فیلم چندی قبل اعلام کرده بود که با بازگشت اوضاع به شرایط عادی، ادامه این فیلم را خواهد ساخت. اما به نظر میرسد ازآنجاییکه بازگشت به شرایط عادی در آیندهای نزدیک دور از ذهن به نظر میرسد و اوضاع شبکه نمایش خانگی هم پررونق است، سلام بمبئی این بار در قالب یک سریال و برای پخش از شبکه نمایش خانگی تولید خواهد شد. هنوز اطلاعاتی درباره بازیگران این مجموعه منتشرنشده است.
عوامل ملکه گدایان اما منتظر مساعد شدن شرایط نماندند و برای ادامه فیلمبرداری قسمتهای باقیمانده از این مجموعه راهی ترکیه شدند. تا اینجای کار، عکسهایی که از این مجموعه منتشرشده است، خبر از بازی باران کوثری و فرزاد فرزین در نقشهای متفاوتی میدهند.
از تلویزیون اما خبر میرسد که ابراهیم حاتمی کیا قصد دارد مجموعهای درباره حضرت موسی را برای صداوسیما بسازد. حاتمی کیا قبلاً با دو مجموعه خاک سرخ و حلقه سبز سریال سازی را تجربه کرده است، این بار پروژه فرجالله سلحشور را به عهده میگیرد. گرچه شنیدهها حاکی از آن است که حاتمی کیا برای ساخت این مجموعه به دنبال همکاری مجدد با سازمان اوج است اما فعلاً این خبر تکذیب شده است.
درنهایت هم ماجرای سرزمین کهن همچنان ادامه دارد. بعد از توقیف و رفع توقیف و توقیف دوباره، نامه اعتراضی علی شادمان و دیگر مسائل، حالا کمال تبریزی، بعد از نزدیک به هفت سال میگوید اهمیت پخش این مجموعه برای او و دیگر عوامل از بین رفته است. این هم در حالی است که تلویزیون با پخش سرزمین کهن از شبکه نمایش خانگی هم مخالفت میکند. اینطور که معلوم است ده سال زحمت کمال تبریزی و همکارانش خیلی وقت است که اهمیتش را برای مدیران صداوسیما ازدستداده است.

اخبار هنرمندان و حاشیهها
حاشیهساز هفته گذشته نه ریحانه پارسا بود و نه بهنوش بختیاری. بلکه فریبرز عرب نیا، یا بهتر است بگوییم موهای فریبرز عرب نیا بود. عرب نیا در ویدیویی که در واکنش به این جنجالها منتشر کرد پرسیده است که چرا بعد از شش سال دوری از سینما و تلویزیون عدهای همچنان برایش حاشیه درست میکنند؟ احتمالاً آقای عرب نیا آن ور دنیا خبر ندارند که ما اینجا هرروز ایشان را در شمایل مختار میبینیم و چندان به دور بودن ایشان از سینما و تلویزیون عادت نکردهایم.
یک خبر بامزه هم بشنوید. باوجوداینکه از اول آذر تمام فعالیتهای هنری به مدت دو هفته تعطیل خواهد بود، اما قبل از این ماجراها و زمانی که ساعت 18 بهعنوان زمان پایان فعالیتهای هنری اعلامشده بود، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد از برگزاری کنسرتها تا قبل از ساعت 18 گفته بود! بهراستی انگار دوستان توانستهاند ویروس کرونا را هوشمند کنند و ما خبر نداریم.
به یاد نیکو خردمند
در این روزها که برای پرویز پورحسینی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون ایران دعا میکنیم تا هرچه زودتر کرونا را شکست بدهند، یادی هم میکنیم از نیکو خردمند. نیکو خردمند را با صدا و چهرهاش میشناسیم. هنرمندی که علاوه بر دوبله و گویندگی در رادیو با پرده آخر ساخته واروژ کریم مسیحی بازیگری را هم تجربه کرد. بیستوشش آبان، سالگرد درگذشت نیکو خردمند است و به همین بهانه این یادداشت را به یاد او و آثار جاودانهاش به پایان میبریم.
کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریهها، وبلاگها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.